Thumbnail Image 1

VERKOOPCATALOGUS

Zoekt u een prachtig (reproductie)werk van Marion van Nieuwpoort? Dan is er volop keuze aan gevarieerd werk van haar hand. Om de drie maanden verschijnt onze speciale verkoopcatalogus. Via het bestelformulier lleveren wij het gewenste werkstuk bij u thuis af. De thema's van Marion's schilderijen zijn zeer divers, maar raken alleen aan de belangrijkste facetten van haar leven. Al sinds haar jeugd heeft de zee een sterke aantrekkingskracht op haar uitgeoefend. De weidsheid, het strand, het geluid van aanrollende golven (bekijk vooral de videoclips op deze website), de zilte lucht, de overvliegende meeuwen, dit alles inspireerde haar tot het maken van een reeks zeegezichten.

HEEFT U SPECIALE WENSEN?

Heeft u speciale wensen? Over formaat van de afdruk? De lijst. Of wenst u een afdruk tussen Plexiglas? Of een combinatie van allerlei werken (van kleinere afmetingen) op een groot totaal werk? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail: of telefoon 0653 93 7001 Kijk ook eens op de website van haar echtgenoot Poen de Wijs. Dat is een andere kunststijl en zeer bijzonder.

 

Thumbnail Image 1

MARIONS TECHNIEK (3)

Marion neemt weer plaats achter haar ezel en werkt met drogere verf en fijnere penselen verder. Nadat ze een tussenvernis heeft aangebracht, mag de olieverf zijn glansrol gaan vervullen. Er gaat een transparante, warme tint over grote delen van het schilderij.

LANGE DROOGTIJD

Omdat deze 'filter' van olieverf een lange droogtijd heeft, kan ze er in blijven werken om de details hun plaats te geven. Licht en donker verliezen door deze laag tijdelijk hun kracht. Ze worden, wanneer alles droog is, met een klein penseel opnieuw opgehaald. Een retoucheervernis besluit het geheel. Het is inmiddels een paar weken geleden sinds de eerste verfplassen over het doek vloeiden. (Basistekst: Drs. Liesbeth Gerretsen)

 

Thumbnail Image 1

MARIONS LIEFDE VOOR DIEREN

Haar liefde voor dieren is terug te vinden in haar werk. Op zeer gevoelige wijze zet ze niet alleen het wezenlijke van een kat, hond of duifje neer, maar ook van een buffel, leeuw of cheetah. Sinds haar reizen naar Kenia zijn deze wilde dieren dikwijls het hoofdthema van haar werk.

MARION EN DE DANS

En dan is er nog de dans... Omdat Marion zelf danste, was ze geboeid door dit onderwerp. De vorm van expressie, die bij alle culturen een belangrijke plaats inneemt, werd door haar met passie in beeld gebracht in schilderijen van dansende Masaai en westerse prima ballerina's. De essentie van beweging is het belangrijkste stijlkenmerk van Marion's werk. Met ieder nieuw onderwerp begint het tijdrovende 'leerproces' van voren af aan. (Basistekst: Drs. Liesbeth Gerretsen)

 

Thumbnail Image 1

 

Thumbnail Image 1

 

Thumbnail Image 1